Segítség


Hogyan tudok a Birkámnak enni - inni adni, valamint fürdetni és játszani vele?
Hogyan tudom a Birkámat tanítani, illetve megkérni arra, hogy mutassa meg a tudását?
Mire jó a lóhere és hogyan juthatok hozzá?
Mit csináljak, ha nem tudom etetni a Birkámat több mint két hétig?
Mi a Birka -Üzi, és hogyan használható?
Mire jó a Birka-Nyáj és hogyan használható?
Mi a Birka-Lottó szabálya?
Hogyan tudok az üzenő csíkra írni?
Hogyan és mikor házasodhat a Birkám?
Hogyan tudok képeslapot küldeni?
Miért jó a birkanyírás és hogyan használható?
Mi a Birkamesterség?
Mire jó a Birka-Klub?
Mi is ez a Bébi birka?

Hogyan tudok a Birkámnak enni - inni adni, valamint fürdetni és játszani vele?
      Mivel a Birka gondozása felelősséggel is jár, így el kell látni néhány kötelező feladatot az életben maradáshoz. Nagyon fontos, hogy rendszeresen (legalább 14, de inkább 7 naponta) foglalkozz vele, különben legyengül és elviszi a Farkas. Birkádnak szüksége van arra, hogy rendszeresen megetesd, megitasd, megfürdesd és természetesen arra is, hogy játsszál vele. Ezeket a funkciókat a "Birkám" menüpont alatt találod meg egymás alatt felsorakoztatva. Nem kell semmi mást tenned csak a tál (választható), a pohár (választható), a dominó és a csap mellett található gombokra rákattintani (etet, itat, játszik, fürdet). Összesen 14 napra (7 vésztartalék + 7) elegendő készletet tudsz felhalmozni. Amennyiben Birkádnak fel kell használni a vésztartalékot, sajnos az éppen aktuálisan tanult leckét elfelejti. Ha több, mint 1 napja nem látogattad a Birkádat, akkor lehetőséged van így is arra, hogy egy gombnyomással el tudd végezni a kötelező feladatokat. A tál, a pohár, dominó és csap ikon mellett ki tudod választani a napot, hogy mennyire van szüksége, és így egyszerre el tudod látni akár több napi munkát is. A színes ikonok azt jelzik, hogy hány napra való ellátást biztosítottál már. A fekete kontúrvonallal jelölt ikonok jelzik, hogy hány napi ellátás adható még. Jusson eszedbe rendszeresen meglátogatni kedvencedet és meglátod, hogy hűséges társad lesz a jövőben.

Hogyan tudom a Birkámat tanítani, illetve megkérni arra, hogy mutassa meg a tudását?
      Ha azt szeretnéd, hogy a Birkád ügyes és okos legyen, akkor tanítanod kell. Ezt a "Birkám" menüpont alatt teheted meg. A jobb alsó sarokban kattints a "tanítás" ikonra és a megjelenő "tanítható leckék" legördíthető listából válaszd ki, amit meg szeretnél tanítani a Birkának, és kattints a "tanítás" gombra. Ezzel elkezdi elsajátítani az első leckét. Fontos tudni, hogy minden tanítás 20 leckéből áll és ebből naponta 1 sajátítható el. Lehetőséged van gyorsabb tanulásra is, ami azt jelenti, hogy egy tanítással elsajátítja Birkád az egész tudást (mind a 20 leckét). Ezzel a módszerrel bármennyi tudásra szert tehet naponta, de ehhez szükséged van leckénként egy lóherére. Ha érdekel, hogyan juthatsz hozzá, akkor olvasd el, a "Mire jó a lóhere és hogyan juthatok hozzá?" részt. Amikor megszerezte a Birkád az új tudást, akkor azt meg is mutatja Neked. Nem kell mást tenned, mint a "Birkám" menüpont alatt, a jobb alsó sarokban megkeresni "Az alábbiakat tanulta már meg a Birkád" pontot. Gördítsd le a listát, válassz egy tevékenységet! Végül kattints a "Gyerünk" gombra és máris láthatod, mit tud már.

Mire jó a lóhere és hogyan juthatok hozzá?
      A lóhere a Birkafarm fizetőeszköze. Lóherét használhatsz a gyorstanításnál, ami azért jó, mert nem kell kivárnod a 20 napot, míg a Birkád megtanulja a leckét, hanem rögtön tudni fogja. Használhatod még a lóherét arra is, hogy az üzenő csíkra írjál, amit 7 napig olvashatnak a Birkafarm látogatói. Ha véletlenül nem látogatod a Birkát, és ezért elviszi a Farkas, akkor még 30 napig visszaszerezheted egy lóheréért cserébe. Jó hír, hogy az első belépéskor kapsz egy lóherét ajándékba. Ha még többet szeretnél, akkor különböző megoldások közül is választhatsz:
- Az első lehetőséged, ha játszol a Birka-lottóval és Te vagy az a szerencsés Birka tulajdonos, aki eltalálja a megfelelő számokat. 3 helyes találat után 3, 4 helyes találat után pedig rögtön 4 Lóherével jutalmazunk.
- A második módszere a lóheréhez jutásnak, ha a Birkád születésnapján belépsz az oldalra, ekkor ugyanis ajándékba kapsz 1-et.
- A harmadik lehetőség, hogy miután megnőtt Birkád bundája, megnyírod, és Te vagy a szerencsés akit kisorsolunk havonta, ekkor gyarapodhatsz 1 Lóherével.
- A negyedik módszer, ha valamelyik barátodtól ajándékba kapsz lóheré(ke)t.
- Valamint van lehetőséged lóhere szerzésre a játékokon való sikeres részvételekkel. Ha hó végén Te állsz a Toplista 'élén', akkor egy negyed lóherét kapsz, mely 4-et összegyűjtve válik teljes lóherévé.
Ha nem bízol a szerencsédben, vagy nincs olyan barátod, aki megajándékozna, akkor sincs semmi veszve, mert sms-ért cserébe vásárolhatsz magadnak.

Mit csináljak, ha nem tudom etetni a Birkámat több mint két hétig?
      Ha tudod előre, hogy nem tudod meglátogatni a Birkádat (pl: elmész nyaralni), akkor igénybe veheted a Puli segítségét. Ilyen esetben a Puli átvállalja a gondozást két hétig. Nem kell mást tenned, mint a "Birkám" menüpont alatt jobb oldalon megkeresni a Pulit és rákattintani. Vigyázz! Csak 14 napig gondozza a Puli a Birkádat. Utána automatikusan visszakerül hozzád és Neked kell gondját viselned! Arra is figyelj, hogyha kettőnél többször szeretnéd a Puli segítségét kérni egy évben, akkor már csak lóhere ellenében hajlandó segíteni Neked.
      Tipp: Mielőtt a Pulinak odaadod megőrzésre a Birkádat töltsd fel az alapegységeket (tál-választható, pohár-választható, dominó, csap), mert így akár 4 hétig is távol lehetsz a kedvencedtől. Utána viszont ne felejtsd el meglátogatni, mert elviszi a Farkas!

Mi a Birka -Üzi, és hogyan használható?
      A "Birka-Üziben" lehetőséged nyílik arra, hogy az ismerős Birka tulajdonosoknak küldjél, illetve fogadj tőlük üzeneteket. Ha kapsz egy üzenetet, akkor azt rögtön a belépő oldalon láthatod a 'Birka-Üzi" menüponton. Ha meg szeretnéd nézni, akkor nincs más dolgod, csak rákattintani. Ezután már látod is a beérkezett üzenete(ke)t. Ha meg szeretnéd nézni az elküldött üzeneteidet, akkor kattints bal oldalon az "Elküldött üzenetek" ikonra, majd válaszd ki, azt amelyiket meg szeretnéd nézni és kattints rá. Az üzeneteket 2 hét után automatikusan töröljük!

Mire jó a Birka-Nyáj és hogyan használható?
      Ha kíváncsi vagy, hogy van e ismerősöd a Farmon, akkor menj rá a "Birka-Nyáj" menüpontra ahol bátran keresgélhetsz. Három keresési feltétel közül választhatsz. Az első a gazdi név szerinti, a második a Birka név szerinti keresés, melyek szótöredékre is keresnek. A harmadik keresési mód a város szerinti keresés.
      Tipp: Egyszerre több feltételt is kitölthetsz, így szűkítve az eredményt.

Mi a Birka-Lottó szabálya?
      A Birka-Lottó-val minden nap esélyt kapsz 3 vagy 4 lóhere megszerzésre. Nem kell mást tenned, csak 4 tippet megadni 1-60-ig. Fontos, hogy egy szám csak egyszer szerepelhet, valamint minden nap 1 tippet lehet tenni. Sok siker kívánunk a lottózáshoz!

Hogyan tudok az üzenő csíkra írni?
      Ahhoz, hogy az üzenő csíkra írjál, 1 lóherére lesz szükséged. Ha beszerezted a lóherét, akkor csak kattints a csík mellett jobb oldalon található "üzenet írása" gombra. Ezután már írhatod is a gondolataidat 80 karakterben. Jó tudni, hogy 7 napig lesz olvasható az üzeneted a Farm látogatói számára, valamint csak utólagos engedélyezéssel kerülnek ki oldalunkra.

Hogyan és mikor házasodhat a Birkám?
      Ha a Birkád eléri a 60 napos kort, akkor házasodhat. Ezt a "Birkám" menüpont alatt egy szív jelzi, ha a szív szürke, akkor sajnos még nem vagy 60 napos, ezért nem köthetsz házasságot. Amint eléred a 2 hónapos kort a szív kipirul, így akár máris létrejöhet a házasság a kiválasztottal. Csupán annyit kell tenned, hogy a szívre kattintasz, majd a bejövő ablakban rákeresel szíved választottjára. Ha megtaláltad, akkor jelöld be és Ő máris kap egy üzit arról, hogy szeretnéd ha ezentúl egy pár lennétek. Amikor ő visszajelöli a házasság szándékát, és máris kéz a kézben élhetitek tovább a Birka napjaitokat.
      Ha megromlik a házasságotok és kilátástalan a helyzetetek, akkor lehetőség van az elválásra is. Ilyenkor kattints a "Birkám" menüpont alatt a szívre majd a bejövő kép alatt léphetsz rá az elválok címszóra.

Hogyan tudok képeslapot küldeni?
      A BirkaFarm oldalon lehetőséged van képeslap küldésére, akár olyan barátodnak is aki nem tagja a közösségnek. A képeslapokat a "Birka-Üzi" menüpontra kattintva, a bal oldalon a "Képeslap küldése" link alatt találod. Válassz egy Neked tetsző képeslapot, címezd meg, majd küldd el.

Miért jó a birkanyírás és hogyan használható?
      Minél sűrűbben látogatod meg a Birkádat, annál gyorsabban nő meg a szőre. Minden napi belépéssel növekszik a bundája. 28 belépés után eléred a 100%-os nagyságot és megjelenik egy olyan gomb, hogy "Megnyírás". (Naponta csak 1 belépés számít.) A lenyírt Birkák közül minden hónap végén kisorsoljuk egy szerencsést nyertest, aki 1 Lóherét kap ajándékba.
      A pontos állapotról a Lóherék alatti sárga csík tájékoztat. A csík mellett lévő "Lesd meg a Birkád" menüpont alatt nézheted meg a Birkád frizuráját.

Mi a Birkamesterség?
      Lehetőséged van mesterségeket választani kedvencednek. Az első 3 mesterséget bármi kötöttség nélkül kiválaszthatod, viszont a többet csak lóhere ellenében.

Mire jó a Birka-Klub?
      Szeretnél tartozni valamilyen közösséghez a Farmon? Napról-napra egyre több klub alakul a Farmon, nézz körül, hogy melyikhez szeretnél tartozni. Nem találtad meg a számodra kedvezőt? Hozz létre Te egy klubot (1 lóhere), amely szerinted felkelti az emberek érdeklődését, és szaporítsd klubtagjaidat. Vigyázz, mert ha nem gondozod Birkádat és elpusztul, akkor az utánad következő legrégebben belépett klubtag fogja örökölni a Klub vezetését.

Mi is ez a Bébi birka?
      Ha elég komolyra fordult a kapcsolatod házastársaddal, már legalább 30 napja házasok vagytok, lehetőségetek nyílik, hogy vállaljatok kisbirkát!
      Ha eldöntötted, hogy szeretnél párodtól egy kisbirkát, nincs más teendőd, mint a cumira kattintani. Ezután párodnak vissza kell igazolnia, hogy Ő is hasonlóan érez. Innentől számítva 30 nap és a gólya meghozza számotokra az újdonsült családtagot. Tudnotok kell, hogy a kisbirka vállalás felelősséggel jár! Amennyiben valamelyikőtöknek elfogynak az egységei és a farkashoz kerül, vagy netán meghal, illetve, ha elváltok, akkor a kisbirkákat elveszítitek. Fontos az is, hogy ha nem gondozzátok rendesen Őket, elfogynak az egységeik, akkor is elveszíthetitek Őket. Egyszerre csak 1 kisbirkát bír el a gólya, tehát a következő kisbirkát csak akkor tudjátok elvállalni, ha az előző már megérkezett. Amint kisbirkátok születik, a megszokott egységek (etetés, itatás, fürdetés, játék) alatt megjelennek a kisbirka gondozásához szükséges egységek: cumizás, etetés, pelenkázás. Ha több kisbirkátok van, mindet egy helyen, a főoldalon kell etetni. Az egységek feltöltésével az összes kisbirkátokat egyszerre gondozzátok. Gondozhatjátok Őket felváltva, 1 nap akár elég egyikőtöknek felölteni egységeiket, a lényeg, hogy mindig fel legyenek töltve. A kisbirka születését követően 150 napig szorul rá a gondozásotokra, utána elválnak útjaitok. Egyszerre maximum 3 kisbirkátok lehet. Viszont amint felneveltek 3 kisbirkát, mindkettőtök kap 1-1 negyed lóherét jutalmul.